Tuesday, January 26, 2010

apa saja untuk mu..

bujang : assalamualaikum mama..

combi : ws..apa khabar? semua ok ke..

bila dgr suara dia terus rasa sebak.. :(

bujang : alhamdulilah aan ok jer kat sini.tadi pagi dah bangun solat subuh pastu tido balik sbb hari ni kami free..

sejak kat kem mmg rajin dia solat..dia cakap dahi dia dah berbekas.alahai :)

combi : dah lunch ke?

bujang : belum jap lagi kul 12pm.tadi pagi aan tak bfast pun sbb malas nak gi dewan makan.

combi : tak lapar?? dah kul 11.30am ni..

bujang : takpe jap gi nak lunch dah..mama datang tak hari ni?

combi : datang..macam biasa mama sampai sana kul 1pm kot..mama masak spaghetti hari ni..

bujang : o ye?? mama buat banyak tak?bole makan dgn kengkawan nanti.mesti dorang suke tu mama.nasik lemak mama hari tu dorang cakap sedap sbb dah lama tak mkn nasik lemak..

kesian combi dgr part ni.aduiii baru 3 minggu dah rindu masakkan mak memasing ek..

combi : nak makan berapa org??

bujang : ade ler dlm 6 atau 7 org gitu..

combi : hahh??ramai tu..cukup ke sepaket ni..

bujang : takpe ma kami share ramai-ramai..ok tu jgn risau..

rasa tak sedap hati jugak..tapi bila combi pack satu paket tu dapat dlm 3 kontena penuh jugak.

combi : nanti kalau tak cukup lenkali mama masak lagi..kesian pulak kat dorang ekk.

combi fikir dia nak mkn dgn 2,3 org kawan jer..

bujang : ok ma nanti kita jumpa..aan nak gi dewan dah ni..

combi : insyaALLAH kita jumpa kat sana ye..

bujang : bila dah sampai mama kol.bye ma assalamualaikum..

combi : ws bye.takecare tau..

perbualan combi dgn bujang sebelum combi jumpa dia kat kem.lega bila dapat dgr suara dia.bila sampai kat sana kami borak mcm biasa tanya itu ini dan sehingga combi tunjuk klip video terus nangis (n3 dibawah) ..mmg combi tahu dia dah lama bertahan sbb minggu lepas dah nmpk lain pun tapi masih bole terus tersenyum..

combi minta diri balik kurang lebih jam 2pm sbb nak beri peluang dia berehat bersama dgn kengkawan dia pulak.berat rasa hati nak berpisah tapi pengalaman dia disini lebih berharga dimasa depan.

bujang sms combi >> "ma..spagheti tu licin x smpi 5 min pn.dorg ckp sdp!" (senyum lega combi weiii.. )


layan jerr..




10 comments:

kakcikseroja said...

Salam Combi...

kakcik pun ada pengalaman macam tu. 'Mak.. nanti masak lebih sikit, kawan2 kata mak masak sedap...' Hmmmm.. sian kat anak2 yg jauh dari mak... :)

echah_syed said...

kakcik >> a'ah kesian kakcik..ramai gak dari semenanjung yg dtg sini sbb pertukaran sabah,sarawak dan semenanjung.

anak-anak biasa mkn pedas so kat sini dorang tak masak yg pedas sbb bimbang sakit perut.

@cu SaYaNg said...

dulu masa dok asrama pun,pesanan yg sama acu cakap kat mak bila nak datang melawat acu..heheee

rumah kuning said...

mintak spaghetti sikit....

azieazah said...

Wahhh ada drama air mata dah ni..

bawak bawak bersabor...

buatkan spagheti lak untuk aku minggu depan, leh? :D

eelobor said...

combi, eelobor dh bljr duduk sendiri sejak umur 13 tahun lg. masa tuh duk asrama sehingga umur 16 thn. masa spm duk umah sewa ngn geng² yg x dpt duduk asrama sbb penuh. lps spm pn, smbg belajar lg. kemudian kerja di KL pn berjauhan dgn family. kini sudah berkeluarga sendiri pun menetap di KL jgk. balik jumpa ibu tua di kampung hnya pada musim perayaan & cuti sahaja. pengalaman telah mendewasakan dan mematangkan fikiran....( pinjam lirik lagu spring kut...dh )

echah_syed said...

acu >> time combi dok asrama mak tak pernah melawat pun tahun 1982 ketika tu :(

masa precious dok labuan combi kerap melawat dia.

echah_syed said...

rumah kuning >> ambek kat email yer :)

echah_syed said...

azie >> minggu depan masak ketupat dgn kari ayam pulak..nak?? :D

echah_syed said...

eelobor >> tu ler cabaran anak2 skrg terpaksa berpisah seawal 13 tahun.precious dulu pun sama mcm eelobor.

form 1 kat labuan smpi form 5.pastu further study kat kk.then sambung kat UITM shah alam pulak.skrg satu sem lagi kat kk.

pasni tatau kena posting katne pulak.sedar tak sedar dah tua combi.. :(