Monday, January 11, 2010

kuda antik..

ketika combi dan huby berjalan disekitar jln brickfield ketika kami menginap di my hotel@ sentral tempohari kami terjumpa sebuah kedai gunting rambut india dan bila intai ke dlm kami ternampak kerusi ni.alahai sgt comel dan mmg antik.combi terkenang masa combi kecil dulu inilah kerusi yg combi duduk ketika bergunting rambut.

combi selalu ikut ayah ke kedai gunting rambut so bila ayah bergunting combi pun ikut sama.mmg rambut combi digunting pendek mcm budak lelaki.ayah cakap tak panas bila pergi ke sekolah sbb rambut pendek.masa tu tak pandai melawa lagik so ikut jer laa
* tapi menten comel ha ha ha :D

kami sengaja mencari kedai gunting yg old fashion sbb huby teringin kepalanyer digolek oleh tukang gunting hehe..bukan semua org pandai golek sbb bole terkehel/salah urat beb.ada-ada aje huby ni tau :)

*pekerja dikedai ni siap pakai uniform lagi dan kedai ni mmg ada aircond.fuyoo canggih beb walaupun keadaan dlm kedai tu sgt old fashion mcm dlm gambo tu.bila kami nak balik dia kasi kad bisnes dan mmg mesra pelanggan weiii :D


layan jerr..




9 comments:

izan said...

combi

diam2 rupanya sampai ke brieckfield, nape izan x nmpk ye hihi... izan seumur memang tak pernah nmpk kerusi bentuk ini. mungkin sbb tak masuk kedai org lelaki... tu lar penangan saloon amoi kat rawang dolu2..

kakcikseroja said...

Salam Combi...

dah nak pencen kakcik ni, baru ini kakcik nampak kerusi kepala kuda tu.. comel la! :)

rosnanie said...

salam kak echah, betul la, antik, tp comel

azieazah said...

Ye lah. Aku dulu masa kecik-kecik pun selalu gunting rambut kat kedai mamak...

rasa megah wooo.. macam masuk salun.. hahahaha

CT Delima said...

first time tgk kerusi gnting kuda ni combi..mmg antik sgt2. kalau kerusi gunting yang biasa tu arwah FIN ct ada simpan lagi.memang berat kerusi tu. lagi pun BIL ct memang simpan kerusi tu kat kedai gunting dia di JB.buat kenangan dan masih ada sampai sekarang.

CM pun dulu mmg suka gi kedai india bukan golek tapi pas gunting ada urut2 tu yang syok hehehe.

p/s: lily duk umah jer..nak cari keja gak. boring dia kata x der benda nak buat. tapi sampai ler ni masih kat umah :)

Mak Su said...

cayalah kedai tu, masih kekalkan kerusi lama :)

echah_syed said...

izan >> combi dulu anak manja ayah smpi ayah gunting rambut pun nak ikut :)

a'ah sempat meronda kat situ sementara nak tunggu ketapi ptg balik ke perak.


........

kakcik >> skrg ni kerusi dah moden,comel berbagai bentuk dan rupa,berwarna warni lagik.ada beberapa salun rambut yg meletak kerusi begini khas utk anak-anak bergunting rambut seolah berada diplayground.. :D

bisnes minded kan.


.........

ros >> a'ah comel tu yg combi terus snap buat kenangan :)



.........

azie >> kalau ikut ayah,aku masuk kedai india tapi kalau ikut mak aku masuk kedai nyonya :p

........

ct >> o ye..masih ada ekk.mmg berat ct.besi ori tu :)

golek kepala dgn urut bahu.huby cakap mmg sedap bila kena buat mcm gitu.mesti ketagih dia nanti :p

precious dulu pun mcm gitu.ada hati nak keja tapi asik tangguh sampai result keluar.akhirnyer sambung study.


.......

maksu >> a'ah kedai tu pun rasanyer mewarisi dari atok,anak ke cucu cicit kot :)

eelobor said...

kak echah: mmg best sgt bab "di golek kepala" slps gunting....tp risau la jgak. hehehe, mana tau bole terkehel.

@cu SaYaNg said...

wah...g brickfield x bgtau pun... :-(
kalau x blh kita jumpa...