Thursday, January 7, 2010

KTMB

mereka adalah kekasih hati ku...cewahhh :p

berbungkus sbb sejuk beb..

dari KL kami naik KTMB.utk yg tak tahu KTMB ialah singkatan kpd Keretapi Tanah Melayu Berhad.destinasi kami ialah ke negeri Perak Darul Redzuan.mmg kami menggunakan keretapi sejak dari anak2 combi kecil lagi.

kat dlm tu bole bebas berjalan dari hujung ke hujung dan rasa lebih selamat berbanding bas ekspres.dan yg paling penting dari KLIA/LCCT kami bole naik bas atau erl terus ke KL CENTRAL.mudah dan cepat!

keretapi skrg dah tak mcm tahun 80'an dulu sbb koc lebih bersih,kerusi lebih selesa dan yg penting ada aircond.jarang ada kemalangan berbanding bas dan jarang juga kita ditipu seperti bas ekspres dimana ada ulat tiket dan bas yg dijanjikan tidak seperti yg tertera pada gambar.

alhamdulilah combi dan famili mmg selesa dgn KTMB.perjalanan yg jauh pun lebih santai dan mmg best.


layan jerr..



10 comments:

en_me said...

sonoknyerr nek keteapi tewww.. ehehe, salammm

azieazah said...

Ketapi ni naik siang best.. kalu malam tak tahan dek sejuk menggigil..

Aku pun selalu gak naik ketapi.. tiap tahun mesti ada naik sekurang2 sekali..

Anak-anak aku suka. Sebab kalu boring leh jalan pi lepak kat kafeteria...

Mak Su said...

maksu last naik ketapi masa si kak lang tu umur setahun dua kot, sekarang dia dah tingkatan 1... heheh

Dj Epoi said...

Weih...........
Gua ponk dah naik mengidam nak naik keterpi nih!!

Seingat Gua....last Gua naik..waktu Askar Jepon memasuki tanah air di Jitra Kedah!!!

Heheheheh

Seronok siut!!

TokNabe said...

Transport utama saya ketika bujang2 dulu untuk ke johor dari kelantan dan sebaliknya. Terasa agak selesa naik keretapi ni. Kalau nak lagi selesa amik tempat tidur.....

zeqzeq said...

hehee..ketapi ramai org hee leh kenal kenal..sehari suntuk

rosnanie said...

salam
tak pernah naik ketapi, anak2 pn tak de minta, tak tahu kot.
diaorang pernah naik LRT n monorel jer, bas pn dah lama tak naik

echah_syed said...

en_me >> jom jom naik ketapi.tp en_me selalu naik flyte terbang mcm burung... :)

........

azie >> betul tu kat cafe bole lepak sambil minum teh panas :D

.........

maksu >> jom ler bawa anak-anak naik mesti dorang suke :)


.........


dj epoi >> amboi lamanyer tuu..

jom jom bawa bebudak naik..ermmm dorang mesti excited giler bro :D


..........

toknabe >> tempat tido tu biasa kena booking awal sbb cuma ada berapa kerat jek.. :)

..........

zz >> betul kalau org bujang mcm ko sgt ler sesuai :p


..........

ros >> mesti dorang suka sbb sesuatu yg baru bagi dorang.cuba lah! :)

Mat Gebu said...

Salam kak combi..ishh lamanya tak naik ketapi...tatau tahun bila lah last aku naik, tu pun masa pi S'pore..pstt cun pipi kak combi bila senyum, glowing gitu u.....awwww!!!

CT Delima said...

lama sangat ct x merasa naik ketapi ni combi. teringin gak satu hari nanti balik jb nak naik ketapi.

p/s: suka tgk combi sekluarga..semoga bahagia selamanya :)