Saturday, October 17, 2009

DOULOS ~ bringing knowledge,help & hope

cik ct payung kita..panas terik.aduiii

posing nok jgn tak posing..! membuli ler tu :(

posing ala-ala zaman 60's.beso beno kapal dia ekk.

bole terpelecuk kaki jika pakai kasut tumit tinggi.tak sesuai tau.begini pulak tangga kapal ye.licin oooo

abadikan kenangan kat sini..

my bujang ni alergic panas.berjemur sekejap jer tapi melegamnye bukan main lagik :(

diantara buku-buku dan cenderamata yg dijual..

i love ladybugs..cute !

kaunter pembayaran..

yg ini pun utk dijual jugak..

tebal ya amat buku ni,berat dan beso giler..


kami beli cenderamata sebagai kenangan jer..

n3 ni dah lama.pameran buku diatas kapal doulos.kebetulan kapal ni singgah masa bulan ramadhan.punya ler jauh berjalan dari parking sbb kereta tak dibenarkan masuk ke dlm pelabuhan.bila dah sampai dlm kapal bahang laut sgt terasa walaupun ekon dipasang.panas sampai basah baju.

disebabkan asyik tertangguh ini ler pertama kali kami melawat book fair diatas kapal doulos.kapal ini akan singgah 2 tahun sekali dlm perjalanan ke singapura.kebanyakkan buku dijual lebih murah dari kedai biasa.ada mcm2 buku beratus jumlahnye.combi tak snap banyak gambo didalam kabin sbb ramai org dan rasa segan tetiba menjelma(kunun).semua gambo ni combi snap dgn hset precious jek.

utk maklumat lanjut bole klik disini..


layan jerr..





9 comments:

chekdenoor said...

Salam,

Chekdee teringin nak naik kapal...nak menikmati keindahan laut.....(teringatkan citer titanic) ..... tapinyer..... hubby chekdee kata.....takuttttt.....kang kapal tu terlanggar iceberg ....waduhhhhh

zeqzeq said...

selamat cuti2 Malaysiaa..

CT Delima said...

combi manisss....

bestnya... syoknyaaa hehe. bila lah CM nak bawak naik kapal besor ni erk. ana tu walau pun panas mantain ayu jer kan.

Bila nak jalan2 makan angin ni..

echah_syed said...

chekdee >> mesti best kan travelling round d world :)

echah_syed said...

zz >> cuti-cuti tuaran jek :D

echah_syed said...

ct >> panas bahang laut tu lain peritnyer :(

pertama kali combi panjat tangga kapal.gayat dibuatnye :D

kena tunggu cuti ler ct baru bole jejln

abu muaz said...

Hebat kapalni ya. Cemburu saya kerana tak dapat naik sama. Kenapa ia tak datang kepelabuhan kuantan ke atau kemaman Terengganu. ???

echah_syed said...

abu muaz >> ade alasan dorang tersendiri kot :)

beso giler kapal ni :)

eelobor said...
This comment has been removed by the author.