Friday, October 9, 2009

pekan koboi..

kota belud lebih terkenal dgn nama pekan koboi..

besa arr sape lagi yg nak jadi model pree kan..


sempat intai 'ayam goreng..!' *sebut versi upin & ipin :D

berabis memilih.selalu dapat yg mengkaQ jer mana bole tahan.letih ooo dah ler mahal..

semoga murah rezeki kakak ni sbb dia kasi kat combi 5 tapau hanya rm40 jek.biasa rm50 sbb satu tapau rm10

durian raja segala buah.kami anak beranak mmg giler durian.tatau dah berapa rm kami habiskan utk buah ni jek :D

yg ini sudah tentu rambutan..yg paling popular rambutan kelapa kerana isi dia keras dan padat mcm isi kelapa.

hitam-hitam sitampuk manggis,sungguh pun hitam isinye manis :p

buah tarap ~ spesis cempedak & nangka tapi bau dia lebih kuat dari cempedak.kulit luar lebih lembut dari cempedak.

on d way dari kundasang kami balik ikut jalan ranau-kota belud by pass.pertama kali ikut jalan tu.mmg cantik jalan tu selepas diturap.apapun kalau waktu malam mungkin bahaya siket kot sbb sunyi teda rumah di sepanjang jalan sehingga hampir beberapa km baru ada perkampungan. combi cuma ingat nama satu kampung jer iaitu kampung sogoh kerana combi pernah mengenali seorg blogger yg menggelar dirinye sogoh dari sabah.tapi sehingga hari ini dah lama dia tak singgah blog combi.



lepak dipasar kota belud meninjau buah durian sbb skrg mmg musim buah-buahan.apapun sehingga n3 ini ditulis buah durian dijual semurah rm2 sekilo berbanding sebelumnye sekilo rm25.tapi combi rasa setelah 24 tahun tinggal disabah ini pertama kali durian dijual semurah rm2 sekilo.bayangkan..!


layan jerr..

*besok nak gi kota belud lagi carik durian..hehe :)


21 comments:

azieazah said...

Salam laman lak...

Wahhh tingin gak la nak pi Sabah...

Jard The Great said...

hehe.. durian kat kota belud mmg murah.... aku ari2 makan durian masa aku balik kpg ari tu...

TokNabe said...

saya ada dengar pasalbuah bambangan kat sabah.. kalau tak silap la. Emm.. macam mana agaknya rasa dan bentuk buah tu.

Dj Epoi said...

Walaweeeeeeeii
Buah - Buahan kat sana nampak SEGAR MEGAR kan?

KAk Combi....! Tiket mai KL dah beli dah ka....? heheheheh

Kater...nak turun Open House Gua kan?

alidyangon said...

Assalammualaikum

Apa khabar?

Maaf lama tak menjengok

Sebab saya kena... ha ha ha ha ha ha

ha ha ha ha

Malu nak cerita

Ampun Tuanku beribu ribu ampun

echah_syed said...

azie >> moh ler :)

echah_syed said...

jard >> ko balik dediam ekk.

echah_syed said...

tok >> ade nnt combi tunjukkan gambo buah tu :)

echah_syed said...

dj >> alaa bro duit dah abis belanja raya..nx time ye.apapun thnx jemput combi :)

echah_syed said...

alid >> ws..

ape kes ni bro..

moh ler share dgn kite..

sharing is caring hehe.. :D

Bapak said...

Kak Combi,

tak tahan tengok Pasar Tani Kota Belud ni, satu hari mesti Bapak nak pergi..heheheh

zeqzeq said...

nanti nak date org Perak di sabah..

Rumah Kuning said...

amboi cik kak.... gaya mengalahkan nasha aziz.hehehe

echah_syed said...

bapak >> sila-sila :)

echah_syed said...

zz >> bole ape salahnye..jgn lupa bawak kopok leko tau :p

echah_syed said...

rumah kuning >> mcm model naomi tu.. :D

Cakap Kosong said...

sejuk ker kat sana kak combi...?mesti best kan ..cam redup jer ...:-D

Intan said...

Salam Kak Combiku,

Best baca story & tgk pic akak & fmly jln2...

Hugs!

:D

echah_syed said...

ck >> kat kota belud biasa jer :)

echah_syed said...

ck >> kat kota belud biasa jer :)

echah_syed said...

intan >> hi intan dah tak bz ke :)