Thursday, October 22, 2009

warna warni ciptaan tuhan..

sayur-sayuran segar dari kaki gunung..warna warni sayuran yg dicipta ALLAH utk menjadi santapan mata dan tekak dimana setiap warna mengandungi vitamin yg berlainan.pernah tak kita terfikir kalau semua sayur & buah-buahan warna hijau jer tentu boring kan.


macam-macam ada..

tomato ceri..comel sgt :)

yg ini semua org tahu kan.combi panggil buah centa.warna dan bentuk buah stroberi akan membuat semua org teruja.betul tak?

warna bunga ni sgt sweet gabungan warna putih dan pink
taraaaaaaaaa..ermmm kalau sape yg tak suke bunga ni mmg ler tak normal.sgt laris pada 14hb feb tiap-tiap tahun.combi pun teringin gak nak tido diatas kelopak bunga ros merah yg ditabur diatas katil mcm filem hindi.. * over ler tu :D

cantek dgn warna yg pelbagai..bunga kekwa kalau combi tak silap ler.

sama mcm bunga kekwa diatas tapi species yg lebih kecil..

sgt unik..combi tatau nama pokok ni.tapi combi rasa species kaktus jugak.

zoom in siket..

yg ini merah dan kuning mcm bendera selangor.suke ler huby negeri dia weiii :)

indah dunia ini dgn warna warni pokok, sayur dan bunga bungaan. kurniaan ALLAH swt utk kita nikmati bukan khianati.berada ditanah tinggi dgn cuaca yg sejuk terbit satu perasaan yg sgt indah,damai,tenang tak terluah dgn kata-kata.combi mmg suke ke kundasang dan tak pernah rasa jemu walau berkali-kali bercuti ke sana.

hujung minggu ini dari hari jumaat sehingga ahad akan diadakan pesta kubis kundasang.insyaALLAH kalau teda aral melintang combi pun nak join jugak ambek gambo jer laa.combi belum pernah pergi sebelum ini tapi apa yg combi dengar berbagai aktiviti akan dijalankan seperti climbathon dan sebagainye.harap-harap huby teda program lain hujung minggu ni ye.


layan jerr..

~klik gambo utk view~



16 comments:

rosnanie said...

best nyeeeee.... cantik....
thanks kak echah 4 sharing

zeqzeq said...

cantik..

Allah cipta kumbang ,, tapi MALU nak kuar hisap munga

SYAbAR said...

Malaysia bumi bertuah... byk yg dpt kita nikmati di dalamnya... ruginya anak bangsa yg memberontak di dalam negara sendiri kan combi....

kalau hantar ke afghan.. baru sedar dan rindu semua keindahan & kemewahan yg ada di negara tercinta

Alhamdulillah, SYAbAT masih sedar diri sbg ANAK MALAYSIA

AziS said...

best yer...cantik2
nanti jgn lupa amik gbr byk2 tau mesti best

rosnanie said...

ye ke ZZ malu? Alhamdulillah kalu macam tu, insya Allah munga tu selamat

dakwat-merah said...

thank kak.sbb masuk g ziarah blog saya..

dakwat-merah said...

thank kak.sbb masuk g ziarah blog saya..

azieazah said...

Salam Jumaat...

Tumpang jamu mata... sukerrrr.... tapi kalu ada banyak PURPLE laggggiiii bestttt....:D

abu muaz said...

Cantik. Maha hebat Allah yang menciptakannya. Bila mungkin saya dapat bertandang kesana?

echah_syed said...

ros >> thnx sudi jengok rmh kite :)


.........


zz >> ko malu ke?? mcm tak caye jek :p


.........


syabar >> betul betul betul tu.ramai yg tak sedar diri siket2 nak demo jalanan adehhh!


.........


is >> insyaALLAH kalo teda aral melintang :)


.........


ros >> tu ler pasal..malu kunun :D


.........


dakwat-merah >> sama2 bro :)


........

azie >> ko mmg jiwang karat beb :)


........


abu muaz >> insyaALLAH sabah bukan jauh.sila-sila :)

zeqzeq said...

maaf abumuiz...

""Cantik. Maha hebat Allah yang menciptakannya. Bila mungkin saya dapat bertandang kesana?""..(sesuai sini blog)

""Cantik. Maha hebat Allah yang menciptakannya. Bila mungkin saya dapat menjamah Model gambar sebelah?
ayat ini sesuai buat BLOGER lelaki(sekali lagi Khusus Bloger lelaki bukan wanita) yang masih minat tempel PIC wanita nampak BAHU.@seksi. yang TAK sedar diri(bukan Pengsan).

qah qah..
ngilunya walaupun niat IKLAN...kerana pic/tempelan dalam blog menggambarkan nafsu mata sang Bloger..

echah_syed said...

zz >> ore jate meme mcm gitu.wanita cantik anugerah tuhe utk mereke.mu ni tak pahe sokmo :p

eelobor said...

hehehe...siap nk tdo atas katil yg di tabur bunga lg cm dlm filem hindi

zeqzeq said...

Echah..

munga cantik..

eelobor...
bunga wangi ke bunga spray??

Kasawari said...

wah cantiknya sis.. ermm bila la nak gi Kundasang ni.. kalau ke Sabah leh ar bawak kami ke sana ek.. he he..

IxoR@ said...

segar...fresh...

ixora suka....

;D