Monday, January 19, 2009

LENTERA TIMUR by dato' siti nurhaliza

cover album lentera timur..

coklat kaler fav combi..ekeke :p

lirik lagu disertakan dgn gambo yg tersangat laa indah menawan Qalbu..

dikayangan kita..lagu ni mengusik hati dah diputarkan diradio..


ada masa mata..dari mata turun ke hati :)

bulan yg mesra..cantek !

seloka budi..disolek mcm cerita lela majnun 1001 mlm

rasa antara kita & senyum minang manis..

joget menanti kasih & jelmakanlah ayumu

bintang malam & cinta ini..

ucapan kasih siti kpd peminat dan producer yg terlibat dlm pembikinan album lentera timur..

ayunyer siti..

mcm cleopatra ekk..

ya habibi ya datuk k.. :p







semua pic diatas terdapat didlm album tersebut..mmg cantek setelah di'touch-up' begitu rupa..caiyoklaa!

wassup wassup..! siti kini kembali dgn album baru 'lentera timur'...


combi sebagai penyokong industri tanahair dan sudah terang lagi bersuluh tentu peminat siti takmo ketinggalan membeli album terbaru beliau..mmg sedap sume lagu didlm album ni disamping gambo beliau yg sgt laa cantek2 belaka..


LENTERA TIMUR >> budaya kita adalah LENTERA,menyuluh kegelapan dan cahayanya takkan pernah terpadamkan.keberadaan kita disini juga LENTERA kepada budaya kita sendiri,budaya TIMUR yg kita agungkan..


sila-sila beli album & kalo bukan kita sape lagi!


layan jerr...


28 comments:

Intan Rosnitta said...

Orangnya cantik...pakai apa pun kena gaya.

Psst... Kak Combi, nyanyilah sikit lagu terbaru CT ni.. nak gak dengar!

Hihi

;)

azlanlin said...

pERGHHHH..... peminat maut nihhh! Entah2 beli CD yg kembar seiras tak? Hehehhe

>> aku suka NYAKAT ko <<

CikguZue said...

lama tak tgk ct. memang makin menawan...

Adry said...

wow... dah kuar album baru ekkk.... memang cantik covernya... lagu lagu dia pun best ker?? tak dengar lagi kat radio... hehehe

echah_syed said...

intanku >> nnt marah katak kat longkang kalo combi nyanyi sbb dia ckp tiru suara dia ekeke :p

sejuk hati bila tgk wajah ct..

echah_syed said...

daklan >> jgn buat fitnah ekk :(

rezeki kena dikongsi..tak gitu bro?? :D

ko jd org perak laa skrg ni kan.. :p

echah_syed said...

CZ >> kat news paper ade tu..bole online kan.. :)

echah_syed said...

adry >> indah rupawan bak orgnyer!

suara sedap nyanyi lagu ape pun sedap!

kuIna Jentayutiara said...

dia kan DIVA tp bukan DIVAHANTU .. hehehe....

rantong said...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau babani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".

Mak Su said...

nampak cantik sangat Siti tu. dari dulu sampai sekarang.

tapi saya ni, lite-lite jer minat kat sora dia, cuma lepas dia kawin baru ler perasan sora dia best. nanti insyallah bolehlah beli.

azlanlin said...

To Chombi:

Aku dah memang org Perak (bukan PERAK MAN). Umpama seluang pulang ke lubuk. Bukan itik pulang petang! Hehhehe

Bila agaknya ko nak tarukkan gambor ko pakai jilbab mcm CT Nurhaliza...KOMPOM melecung! kan?

izan said...

combi,

minat siti ye...zan suka lagu2 dia. amboi bestnya pegi pekan rabu.. dapat dodol tak... ikan pekasam.

combi minggu ni zan dah nak bercuti..

echah_syed said...

kuina >> divani bkn divantu :p

pakej >> lemah lembut,cantek,berbudi bahasa & down to earth :)

lucky datuk k!

echah_syed said...

rantong >> timakasih singgah umah combi..

slm kenal yaa :)

echah_syed said...

maksu >> dia dah jadi khazanah negara pun maksu baru prasan..adehh sgt tak patut :(

echah_syed said...

daklan >> ko org perak??katne ekk.

ingat ko tak kisah aku mmg cunggggg..kuikuikui :p

aku tak bole pakai jilbab..elergic laa :D

skrg ko dok round dgn moto kacak ko tu laa mengorat bebudak upsi kan kan kan.. :p


larikkkkk!

echah_syed said...

izan >> beli dodol & bahulu jek :p

dua2 fav combi :D

slmt bercuti pnjg izan..mesti nak jejln kan.

takecare yaa :)

azlanlin said...

To Combi:

Ko mcm tau ajer aku dok jeling2 kat aweks cun2...hehehehhe. Jgn le cakap kat org lain tau!!! Nanti mem besor aku jeling dan cubit manjaaa...heheh

echah_syed said...

daklan >> wacth out!

ade laa yg kena tdo kat luar rumah mlm ni :p

manje said...

salam combi

hehe combi peminat setia datuk ct eh???

suara said...

Combi peminat tegar Dato' Siti ye? Su pun minat gak, cuma tak tegar je... heheh... :D

echah_syed said...

manje >> takde laa fanatik giler..lite2 jer.

tapi album dia mmg combi buat collection :)

echah_syed said...

suara >> tegar tu tak laa kot tp kalo album dia mmg combi beli :)

blom jd geng siti zone..tak tegar lah! :D

Lily.Lulu said...

wowww ........
mmg cantik
:)

^aNgRiAni^ said...

best tak album ni kak? kalau best yani nak beli laaa juga :D

Abang Long said...

Kelihatan 'mewah' album kali ini.

anaiz said...

suka gak dengan siti. cantik la cover album dia. orang dah lawa kan. pakai apa pun cantik menarik. hehe..
best ke lagu2 dalam album dia kak combi??