Saturday, January 10, 2009

sejarah yg sgt menarik utk dikenang..

melaka megamall..jom tgk kat dlm!

wow..sgt cantek ukiran air didlm.speechless beb!

cantek & unik ..kalo tgk live mmg teruja.ape lagi ZOOM laa ke melaka! :)

ukiran didinding..

ukiran pic tunku abdul rahman al-haj ketika melaungkan kemerdekaan..

food court dia mcm kelas tadika sgt kalerful & bersih..

spa ikan..bila dah penat berjln kita singgah sini utk merawat kaki.precious paksa kita suruh buat.geli sgt tp bila dah lame mcm kesiokkan..rm20 1/2 jam per person :D

menara taming sari..rm10 per person

welcome..ramainyer org nak naik.

puncak..


Q panjang..

pemandangan dari puncak~ bandaraya melaka..

muzium maritim..

mengabadikan kenangan dipuncak..

takmo ketinggalan gak ekk.. :p

kesian lembu ni takde org pun nak bergambo..muka pun mcm sedeh jek ekeke :p


hehehh..

my bujang ..susah nar nak suruh posing :(

waktu ptg bandar hilir ni ramai org sbb cuaca yg sesuai utk lepak & jamu mata :)


ade satu yg combi nak share pasal beca..

combi tgk dorang kdg2 sgt over.mungkin bandar hilir dah sinonim dgn beca dorang ni sukati nak melintas & kayuh dgn laju.hon org yg berjln kaki mcm laa org sume pekak atau buta.

bukan bermaksud nak cari salah dorang tapi sehari suntuk disana itu yg combi nmpk.mungkin segelintir saja tp mencacatkan senario bandar hilir yg menjadi tumpuan pelancong..

apapun jgn ade yg melenting dgn teguran combi kerana sikap kita melambangkan peribadi kita kpd org luar.
so renung-renungkan

layan jerr..


6 comments:

MODERATOR indie said...

OOh macam tak pircaya diriku ini. kerna diriku ini juga baru balik dari jalan-jalan di Melaka.

Dataran Pahlawan indah sungguh!


Puan Echah pergi waktu bila ya? Saya pergi pada jatuhnya hari Natal aka. Xrimas.

Sekali foto-foto kita berlatar belakangkan sama laaaaaa...kahkahkah. Model dlm gambar jer yg berlainan.



Selamat Maal Hijrah!


Salam ukhuwah.

^aNgRiAni^ said...

waaaa...sonok sakan yer time holiday ni...jeles yani nengok
meriah tul gambar akak

muahhhsss

have a nice wiken akak :D

echah_syed said...

mod >> slm mod..

combi pergi sblom krismas..

dataran pahlawan mmg cun..!

yg paling unik ukiran dinding didlm melaka megamall..

slm maal hijrah..!

echah_syed said...

yani >> best sgt..

tapi tak puas sbb byk tmpt yg blom pergi.insyaALLAH nx plan kot :)

epi wiken tuk yani gak :D

anaiz said...

isk..isk..jelesnyer ngn kak combi.
jalan sakan no. banyak tul snap gambo. ni yang hati berkobar-kobar nak ke melaka lagi nih.

echah_syed said...

anaiz >> zoom in laa..!

kat umah ni mmg ade sorang camera man yg sgt setia & 2 org model yg sgt gedikz ekeke :p