Tuesday, January 27, 2009

taman negeri bukit pancor..

mendamaikan..

air dari bukit yg dialir ke sini..sejuk banget deh!

P E A C E..my precious,my bujang & kazen (ida)

abah mithali..tunggu baby beso berkubang ekeke :p

panorama yg sgt indah..

posing dlm hujan renyai2 tu beb..! :D

taman negeri bukit pancor


taman ni terletak dlm wilayah seberang prai selatan tidak jauh dari sg kecil hilir.taman ni dijaga bersih dan disediakan tempat tukar baju serta kolam mandi setelah puas berkubang.setiap kali balik kg combi mesti lepak sini sbb tak jauh dari kebun kami.


tidak dikenakan sebarang bayaran utk masuk tapi janganla sukati membuang sampah atau mengotorkan taman yg cantek ni..ye tak?bole berkelah bersama famili dan kalo nak menjamu selera ade restoran yg terletak diatas bukit tidak jauh dari sini tp combi lupa nak snap pic.


sila-sila datang ke sini utk menikmati suasana aman damai jauh dari hiruk pikuk dan jem.sepanjang perjalanan ke taman bukit pancor kita dapat melihat buah durian yg bergayutan dipokok kalo tiba musim durian..kena cek bulan berapa tu.


jom jom kita pergi tapi kena tunggu combi balik kg dulu laa ekk.

layan jer..

16 comments:

zany said...

salam kak, amboi jalan sakan akak ye. baby bear dua orang tu asyik mengubang je yer.

akak nak tanya, kalau dari kk nak ke kundasang ada bas tak dari airport? Rakyat jelata anak remaja ni semua plan nak naik bas je nanti. Kalau sewa kereta memang tak muat. Kalau van transfer ke kundasang ok ke harganya?

echah_syed said...

zany >> jakun sbb tak pernah mandi sungai :p

dari epot teda bas tp teksi ada.kalo nak direct gi kundasang kena ambik masa 2 1/2 jam kurang lebih.

kalo nak pulang balik mmg tak sempat tgk gunung.sebelah pagi je bole nmpk sbb blom ditutupi kabus. tdo kat sana lebih berbaloi.

van mmg ada dan rege bole runding.cuba kontek nom ni 013-8697986

Jard The Great said...

salam kak echah.. lama ku tak bertandang sbb bercuti dari blogging hehehe..

kundasang ek? aku rase dah 2 tahun kot aku tak pernah ke sana.. eheh

Cakap Kosong said...

cantiknye taman....rasa cam nak pegi gak!

^aNgRiAni^ said...

sonoknya kak...yani dah lama tak berpikni bagai
kat sini tak tentu dah cuacanya
kejap2 hujan...uhukkkksss

echah_syed said...

jard >> ko gi mane ni yang oii..

cuti sakan laa yer :)

nnt balik bila pree bole gi..combi mmg suke sgt kundasang.dingin bah!

echah_syed said...

ck >> sila-sila..

sejuk sgt sbb air bukit tu :)

echah_syed said...

yani >> dekat dgn kebun combi.selalu singgah.siok mandi sbb air bukit :)

sini pun ujan..minggu lepas jln lama inanam banjir kilat byk keta sangkut dlm air :(

pReciOus shaRihaNa said...

sayu plak tgk pic abah mithali tue.
isk.

CT Delima said...

emm..best nya bermandi manda..kalau dapat ct harus ku terjun sama hahaha

echah_syed said...

P >> insaflaa yer.. hehe :p

echah_syed said...

ct >> harus ct.. :D

anaiz said...

bestnyer mandi manda. hehe..
naper gambar kak combi ada macam shining2. takut seksi yek. hehe..

echah_syed said...

anaiz >> tu pic precious..kena sensored sket :p

tau tak tmpt tu?? dekat jer kalo dari highway..

anaiz said...

oooo, gambar precious. ingat kak combi. hehe..

pernah dengar nama. tapi tak pernah pergi. nanti balik tepen, saya ajak asben singgah buat lawatan muhibbah sambil mandi manda, okeyy. hehe..!!

echah_syed said...

anaiz >> ade satu lagi dekat serdang..

batu hampar air putih.kat sini lagi best sbb air terjun dia cantek sgt :)

combi dah pergi tp tak snap pic pulak :(