Friday, January 30, 2009

ade duit semua mudah..

SMC ni salah sebuah hospital swasta dikk

bill hearing test..rm45

consultation & scope..rm180

kerusi empok & ekon yg nyaman..kalo tgu lame pun takpe ekk :p

kemas sedap mata memandang..

aman damai.. org yg sakit pun tak rase sakit..

1 borneo..merah sempena CNY


ngade..nak tunjuk cincin *abaikan jari ku yg comey ituu :p

lama tak mkn ni..bau dia adehh smpi 4th floor beb! :D

aku tewas oleh aromanyer yg sgt menggoda..

utk dinner beli ni 2 set..so balik bole trus tdo ekeke :p

petang tadi combi pergi SMC bawa my bujang check telinga.combi risau gak takut dia pekak sbb selalu sumbat lubang telinga dgn earfon..adehh budak sorang ni kalo study ke,naik keta ke,main bola ke mesti telinga nak disumbat dgn menda alah ni..tu la pasal :(


almaklumlaa dis year dia nak SPM so kena laa takecare semua benda.dah booking last week lagik. kita pun pergi la hospital ni mmg la canggih manggih sbb semua pakar ada kat sini.kalo ade emergency case tak cukup doktor dorang akan import doktor dari KL on d spot.


sgt selesa,mesra alam dan mmg combi tabik spring laa.berbeza dgn hospital gomen bagai langit dgn bumi.bukan combi nak kondem hospital gomen(dulu aku beranak pun hospital gomen dok 1st clas lagik.thnx kat misi yg comey & baik hati) tapi combi nak share dgn korang sesungguhnyer ade duit semua jadi mudah (sbb tu laa org sanggup jadi perompak,penyamun,penjenayah walopun bkn keje mudah) kalo nak buat check mcm my bujang tu mcm2 prosedur kena buat..kdg2 mengambil masa berminggu.hanya lebih kurang 1/2 jam dgn alat yg serba canggih plus bil rm225 semua beres..


adehh..cuba bayangkan!


abe combi ni org gomen kalo pergi hospital gomen satu sen pun takyah bayar,tapi memandangkan kita nak cepat so berkorban laa sket..tak gitu :D


alhamdulilah..pendengaran dia teda problem.sempat doc tu buat jokes 'dia sengaja buat2 tak dgr kot bila mama dia panggil..*dah kebal kena bebel :(


nmpknyer insuran kesihatan dah jadi benda wajib.besok2 bila dah tua/sakit nak gak merasa hospital mcm gini..ya tak??


*bulan depan booking nak gi check gigi dia pulak.mencegah lebih baik dari merawat.


layan jer..

22 comments:

Cakap Kosong said...

kalau tak de duit ...panadol ngan minyak gamat jelah penawarnya!

azah said...

penah pegi SMC gak sakit teliga tp bukan sebab disumbat dgn earphone..doc ckp ada fungus..gitu gini memang hampir 300 ratus le habis, tu pun ada lagi appointment tp tak pegi sebab dah baik..dan sebab tak mau perabih duit lagi hehe..kali kedua muka bengkak2 dan mulut rasa herot petot sebab doc kat klinik swasta bagi salah ubat ...ubat migrain..tp mungkin allegic jadi gitu..inject terus baik..memang ada duit semua jadi, tak dok duit gomen hospital pegi..hehe

echah_syed said...

ck >> setakat demam & terkehel bole laa tp kalo dah masuk bab potong memotong,jahit menjahit kena gak pegi sepital :(

ramai org yg seumo hidup tak pernah buat medical check up sbb takut kena masuk sepital :p

pic mariah kari tu woooo ... :D

echah_syed said...

azah >> alergic ubat jgn buat main bole bengkak satu bdn.. :(

kalo kita ade G6PD kena inform dgn doc sbb salah antibiotik mmg bahaya.

dulu combi takut bila dgr SMC rase mcm tak mampu beb!

skrg pun tak brapa nak mampu tp ape bole buat..merawat awal lebih save dari bila dah teruk kan.

anaiz said...

kak combi,
hospital pun nampak macam shopping complex jer kan. cantik gilos..

saya setuju. insurans tu memang penting. saya pun keja dengan company insurans. kalau tak ada insurans, tak merasa la nak pergi hospital swasta. mau nak kena siap duit ribu-riban...

echah_syed said...

anaiz >> mcm hotel 5 star gitu.. :)

mmg betol tu..nak buat operation mesti nak bayo ribu riban.. :(

is said...

ada duit mcm2 bleh wat...tk susah ht :)

TokNabe said...

Tahun 95 peh pegi situ..bukan kerana sakit tapi sbg tempat penginapan utk KAGUM. Dok 2 minggu kat sana..

echah_syed said...

is >> benda baik bole,benda jahat pun bole hehe..

echah_syed said...

tok >> skrg SMC dah pindah ke bangunan baru dekat dgn fosang..

yg tok pegi dulu bangunan lama dekat likas.skrg dah jadi hospital bersalin QUEEN ELIZABETH.

Intan Rosnitta said...

Salam Kak Combiku,

Alhamdulillah Aan x ada apa2. Lepas ni x ada alasan kata x dengar kalau mama bebel..hihi

Moga K.combi ceria & bahagia selalu..

~hugs~

:D

Zulshaari said...

salam dari penasihat utama PEKIDA.

echah_syed said...

intanku >> tu laa pasal doc tu ckp ni komplen dari cikgu ker??

combi ckp tak dari kami*parents

pastu doc tu ckp kalo cikgu tak komplen & pelajaran dia ok teda problem laa.

sempat dia buat jokes.. :(

mmg dia dah kebal sbb selalu kena belitiaQ.. :p

echah_syed said...

zulshaari >> slm utk tuan kembali :)

timakasih sudi tinggal jejak disini.

Abang Long said...

Zaman sudah berubah. Tapi sekarang sudah semakin kurang orang menggunakan walkman.

echah_syed said...

abglong >> guna mp3/4 tapi masih gak cucuk lubang telinga.. :(

muadzlife said...

mmg betul..skrg ni sume duit duit duit...

echah_syed said...

muadz >> company besor mesti panel hospital 5/7 star kan.. :)

caiyoklaa maksu!

kuIna Jentayutiara said...

combi..............
dengar ke tak nie?
hehehe.. tak dengar nak korek telinga..

echah_syed said...

kuina >> tak bole korek doc marah ler :p

babap kang!

Kujie said...

adik ipar aku kt damansara specialist baru2 ni pun rm 17K, nasiblah dia ada insuran dpt bayar, lagi kompeni pun bagi..kalau tidak... tatau bila nak operate...tunggu giliran kat GH

echah_syed said...

anak buah aku xciden kat KL patah kaki pegi specialist habis rm60k.

tatau dpt claim insuran ke tidak.

kalo nak cpt kat hospital kerajaan kena ade kabel kan :(