Monday, January 14, 2008

jinak2 merpati..



  • hari jumaat ptg minggu lepas..combi ikut huby gi kk..tabung haji (faham2 jer ekk)

    sampai kt sana susah dpt parking(bkn perbetoi parking arr abg bud..!) so..huby masuk kt dlm

    buat urusan combi dok luar..tgu dlm keta..( ngam pulak time penguat kuasa bandaraya tgh

    meronda..) ade laa dlm 5 minit cam gitu ade parking kosong..lucky me!! lame nyer tgu huby..

    dia sms..'ma ade dlm 10 org lagi kot baru turn abg' so..combi ambek kesempatan gi round kt

    jln gaya street sorang2..ni laa yg combi jumpa..burung2 merpati yg sgt jinak..makan ditgn lagik.

    kita bole beli beras atau jagung dlm kampit yg kecik(dijual kt kedai berhampiran) utk kasi

    burung2 ni mkn..tp combi ni penakut jd tgk dari jauh je laa..sedeh tak dpt bergambar dgn

    burung2 ni sbb camera girl dah balik s.alam.. :(


    pepatah melayu..jinak2 burung merpati..bila dekat ditangkap lari :D

nota jari : time ni jie sms combi..dia kt s.alam sedang berjumpa bloggers dari 'ganu kita' mat redo1 & famili.cute sgt anak2 mat redo1 tau..combi nmpk kt blog kak red (combi mnta jie sampaikan slm pd dorang..)



16 comments:

Jie said...

hang tak tulieh pun, time tu aku sms hang gak..ha ha ha


erk combi..aku ingat hang p London tu..main burung merpati bagai tu

Mat Gebu said...

Gambaq no 2 tu , perasan tak ada sekor burung merpati kaler tompok2 putih...itu kira kak combi laa di kelilingi oleh burung2 jantan...awww!! kak combi menggoda u!!

Mat Gebu said...

Ada lagi satu...Tengah burung2 jantan tu gedek2 kat kak combi..tiba2!! jeng jeng jeng..kak Jie mai pulak (burung kaler tompok2 lagi satu tu), tapi dia pemalu, itu pasal dok tepi pinggir kak lima jalan saja (gambar last)..ampoonn kak jie..ahaks!!

Ziana said...

haah laa kak jie..
mcm kat oversea!!
:)

kalau mama ade kat keliling burung merpati tuh...lg nice kan :)

echah_syed said...

jie >> mase tu laa hg sms ckp jumpa mat redo1 tuu..aku lupe laa.nnt aku edit :p

~ jie 'main' jgn sebutt !! sensitip :p

mat gebu >> hg ni mmg la org seni..burung tompok2 pun hg nmpk.. :p

satgi jie ligan baru hg tauu :(

ziana >> cm kt london kan..ermm mesia pun ade merpati bahh ! :p

mama takut laa kakdik..sume haiwan pun mama takut termasuk ikan hidup,ketam hidup cuma kerang hidup jer x takut cecece :D

kerang fav mama tauu..

mad redo1 said...

woah! nama mad redo1 enterprem entri ni plak dah... jangan le dok puji sangat bebudak tuh, ada yang lupa diri plak kang... hehehe...

keinginan untuk pergi semula ke KK amatlah menebal... bila agaknya ya?

mikaounik said...

hehe
kalo saya ada kat situ sure gambo mama combi saya tlg amik kan..tp yg penting gambo saya yg lebih lerrrr

aNgRiAni said...

salam combi, saya tak tau combi dok sabah..bila dah baca post combi baru tau combi dok kk. patut tanya selalu tak balik kk...baru balik dr kk minggu lepas...mlm ni nak gi kk semula coz nak daftarkan adik yang masuk poli kk. kalau sempat boleh jumpa...saya balik petang rabu...hopefully i can meet you there...

echah_syed said...

mat redo1 >> mmg cute pun..untung lagi tu pompuan kan..:)

dtglaa air asia kan ade..cewaaahh cm promoter plak cecece :p


mika >> tu laa skrg susah nk tayang muka kt blog lagik sbb xde org nak tlg snap..cecece :p

~ gurau jer..prasannnyer mama combi..


angriani >> xpaa la biasa cm gitu..nnt lame2 ari2 berkunjung barulaa prasan..cecece :p

insyaALLAH riani..bole kot.tuaran kk bkn jauh pun.. :)

DUNIABUDIN said...

Combi. hang mana boleh pebetoi parking. Cuma boleh masuk parking. akupun macam Jie jugak. Tengok gambar merpati tu teringat Trafalgar Square kat Parit Buntaq tu... haha...

echah_syed said...

budin >> ermmm ni mgu bersopan santun..kena kecek baik belako bang..

parit buntaQ tak main laa merpati..kita main ngn bangau bang..dlm bendang !! :p

Sarah Mohd Shukor said...

Salam Aunty.

skali tgk nmpak mcm kat oversea je :) jinak2 merpati org melayu kita la yg best. mcm main tarik tali gitu. ngehehe.

Mat Gebu said...

Woitt!!..abg budin apa daaa..kat sini pun bukak cerita "longkang" tu.. Tgh desperate ek?....

echah_syed said...

sarah >> ermm cm kt over sea kan..bole laa.. dpt gak kasi merpati mkn ditapak tgn..cecece

~ takecare sarah ku ~


mat gebu >> combi x masuk campur...:P

~ cabuttttttttttt ~

Mat Gebu said...

Kak combi!!!..jom leer masuk campur, baru cukup "rencah" (pinjam perkataan abg budin)....kalau kak combi tak campur, ibarat gulai tak bergaram, sambal tak berbelacan atau cencalok tak berlimau!!!!

echah_syed said...

mat gebu >> meh nak cubit sket :(

~ cyg hg ~