Tuesday, May 6, 2008

ladang teh sabah.. 060508 8.54am


nun jauh ke dlm dgn suasana redup yg sgt nyaman.



ladang teh sabah ni 11km dari hot spring ranau.saujana mata memandang kehijauan yg sgt damai.
kedai souvinier..mcm2 perasa ade."yang bole dak nak beli ni n ni n ni..!"amboii tamaknyerr cheQ :p
mesin pengering daun teh yg menggunakan generator..

inilah ladang teh sabah dan salah satu ladang teh yg terbesar dimalaysia selain cameron highland.combi tatau berapa lama dah ujud tapi mayb dah berpuluh tahun sbb bangunan kilang pun dah nmpk usang jer..apapun tercapai hajat combi nak dtg kesini..thanks to my laling..dialah bodyguard n teman setia combi *hugs n kises*

9 comments:

mama ranggie said...

mcm ni nak g sanalah!

seronok kan!

Intan Rosnitta said...

Sejuk mata memandang...bila lah nak sampai ni :P

echah_syed said...

mamaranggie >> sabah senantiasa menanti anda..cewahh promosi sket :p



intan >> anytime u can fly..!

promote dari air asia gituu :p

aNgRiAni said...

amboi²...kemain lagi akak...berjln sakan yer :-p...

bestkan jln² kat ladang teh tue...hijau and sejuk mata memandang...

CikguZue said...

Sejuk dan nyaman nampak di persekitarannye...best.
Baik jugak sekarang ni pun tinggal di tempat sejuk dan nyaman di atas bukit UK ni....hehehe...

echah_syed said...

yani >> yani..jom kita jln sesama nak?? akak nak gi lagi cuti sekolah nnt nk bw precious :)



cikguzue >> tak dpt gi uk..gi kundasang je laa :(

Konah Tiyut said...

hye combi... konah baru je balik dari sane minggu lepas tapi tak sempat singgah kat ladang teh.... Konah sempat gak pergi hot spring ngan naek titi gantung... ingat nak pergi kaki gunung tapi mase tuh da hujan plak... terus cancel.... huhuhuhuhu

echah_syed said...

konah tiyut >> yer ker??wahh sempat naik canopy walk ekk.

konah tak gi air terjun ker??

satu lg war memorial kt kundasang..cantek tmpt tu.gi tak??

mmg laa kalo ujan mane pun tak leh gi kann..

skrg musim ujan laa kesan ribut nargis kot :(

en_me said...

me baru jer pergi kundasang n sabah tea ittewww.. ehehe