Monday, May 26, 2008

tagged by cikgu zue 260508 1.58am

pic diatas ni dinner combi & famili smlm sambil lyn af6 idea by precious.ok laa tuu!

inspirasi..

combi ditag oleh org lampeter uk..bkn ulu klang ye :)

utk pengetahuan cikgu zue..inspirasi combi ialah bonda tercenta..

beliau menjadi inspirasi kerana..

~ ketabahan
~ keberanian
~ bijak
~ penyayang
~ dan awet mudo gituu..dah 80++ tp bole berjln kaki kemasjid/surau/pasar sehari smpi 3x u olls nak tau.mak oo mak ! minta petua bole dak??

5 perkara hebat yg dilakukan...

~ membesarkan combi dgn kasih syg sbb ayah meninggal sejak combi berusia 12 thn.
~ mencari rezeki bagi menambah pendapatan pencen arwah ayah.
~ membesarkan kami adik beradik yg ramai dgn rase penuh tanggung jawab & kasih syg.
~ sangat mengambil berat hal anak2 walopun kami sume sudah berumah tangga.
~ byk sgt smpi tatau nak tulis ape lagi bahh!

5 ciptaan paling hebat??combi tak brapa faham maksud soklan ni laa cikgu zue...ape ekk??
ciptaan yg maha berkuasa dibumi,didarat & dilautan ke??

~ terlalu byk..


5 perkara yg dibenci...

~ kena kasi arahan byk kali..letih tau.
~ janji yg diingkari serta dikhianati.
~ sakit mata & hati bila nmpk sampah bersepah sbb anjing terbalikkan tong sampah kat dpn umah tau.nasib combi ni penyayang..kalo tidak aku kasi jek mkn racun..smpi hati ke??
~ tetiba rase malas bila bangun pepagi.
~ kawan yg kutuk kaw2 punyer..pastu dtg dgn muka selamba mcm org tak bersalah tegur kat msjbox,sms,email & yg sewaktu dgnyerr .adehh takde perasaan ke aper ..plzz laa :(

tag ni combi tamat kat sini je k.malas nak cari mangsa so..ade yg suka suki laa tuh :p

11 comments:

muadzlife said...

setiap bonda adalah insan teristimewa kan combi...muahsss :)

sedapnya menu tuh,...

aNgRiAni said...

errrrmmmm...Ibu adalah ratu hatiku...akakkkkk setappppnyer...terrer gaks akak masak western food nie yer...

mama ranggie said...

memang berbaloi...

ibulah segalanya...

echah_syed said...

muadz >>betol tu..maksu dah takde bonda kann..:(

takpe doakan bonda tenang disana.

*hugs*



yani >> ibu teman yg paaling setia :)

senang jek tu yani..resepi org malas hohoho :p



mamaranggie >> dia lah segala di donia ini :)

tak dpt nak cari galang ganti kan.

cikgu panji said...

Ibu adalah segala-galanya...sayang sangat sangat2..

Intan Rosnitta said...

Syurga kan di bawah telapak kaki ibu... Tetiba terkenang ibu di kg, x sabar nak balik this weekend..

psst K.Combiku...ngerinya part yg last perkara yg dibenci ituuu! Ada gak manusia mcm tu kan...baik pulaukan je! Hampeh :P

echah_syed said...

cikgu panji >> bila laa combi dpt dok dekat ngn bonda ni..dah 23 tahun berjauhan walopun setahun 2x combi balik kg menziarah beliau..

bila ya bila??



intan >> bila dah kawen syurga atas redha huby gak tau..jgn sukati buat sesuatu tanpa izin huby :(

tp bonda tetap nom satu sbb takde ganti lagi hanya seorang saje didunia ini kan.restu bonda membuat kita bahagia spnj hayat.

pulaukan intan??mmg harus intan :)

CikguZue said...

tq krn dgn cepatnye menjawab tag tu...boleh bg full marks.

kesian combi tentu merindu2 bonda yg menjadi idola selama2nye....

arsaili said...

salam..ibu tiada galang gantinya

Pak Ngah: said...

:: salam... bonda tercinta tiada duanya di dunia ini... tapi... PakNgah dah yatim piatu...

echah_syed said...

cikgu zue >> a'ah rindu selalu ngn bonda :(

wow full marks gituu..ni combi syg kat cikgu *hugs*



arsaili >> mesti arsaili pun rindu kat bonda kan..tp kat sana ada kakak yg bole bermanja :)



pakngah >> mcm huby..dah yatim piatu :(

tp dorang adik beradik selalu gak berkumpul kat umah arwah bila sume org free..

combi tgk huby ngn adik beradik dia sgt rapat pakngah..

mayb adik2 dia sume pompuan tp ipar2 dia pun spoting gak.

combi lansung tak kekok bila berada bersama dorang.. lucky me :)