Tuesday, May 20, 2008

mesilau.. 200508 11.22pm


padang golf mesilau..cantek banget dehh!

belakang combi tu gunung kinabalu..bole nmpk aliran air terjun.bayu sejuk bertiup smpi nak tanggal tudung combi.best wooooo!




nak hanimun kat sini..dialu alukan.mmg sesuwei gituu :p


pic kat atas ni kami dimesilau nature resort.tingginyer lebih kurang 2000 kaki iaitu hampir separuh dari ketinggian gunung kinabalu.mmg tinggi giler.hutan mesilau mmg dijaga sebagai hutan semulajadi kerana ia merupakan hutan simpanan negeri sabah.tempat ni mmg sejuk,nyaman dan sepi je..adehh mcm tenang bila berada kat sana.spnjg perjalanan terdapat mata air yg mengalir dicelah2 pokok kecil..wow sejuknyer mcm ais batu.
3 pic yg kat bwh ni kami kat sabah tea plantation .bunga orkid tu mmg putih melepak.combi rase mayb orkid hutan kot sbb ade satu je terselit kat sepohon pokok berhampiran pondok keselamatan disini.kelopak dia besar dan kaler kuning kat tgh tu mmg menarik bila diganding dgn putih..sungguh unik.

19 comments:

CikguZue said...

cantik cantik belaka pemandangan tu. rasanye saya pernah menjejakkan kaki ke sana tu, cuma tak lama. lepas tu, orkid pulak tidak musimnye. so, tak banyak. Best,kan.

gambar lembu2 dan padang ragut dia tu, hampir sama dgn suasana sekitar rumah saya di UK ni...tentu sejuk dan nyaman,kan.

nak ajak datang ke laman saya. ada homework cikgu nak bagi. sudi2kanlah ye...tapi kalau dah buat, abaikan jela. tapi homework kalau buat banyak kali pun takper,kan...hehehe....

CIKGU PANJI said...

Cantiknye.....
Bestnye....
Nak ikutt.....

echah_syed said...

cikgu zue >> desa farm ni baru 1st time combi gi sejak dok sabah..huhuhu :(

masuk je ladang dah bau lembu sbb bayu sejuk bertiup.. :p

orkid tu combi jumpe menumpang kat pokok..terus snap pic :p

canteklaa subur walopun dia satu2nyer kat situ :)


cikgu panji >> jom jom !

Jie said...

apesal ari tu aku tatau pun tempat ni..tak aci tau...........hang simpan utk hang sorang je p...huwaaaa.............bile la airasia nk wat promosi lagi ni...



ishhh..ishhh....cantekkk..cantekkk....

muadzlife said...

uiiii sonoknya combi...macam nyaman giler jerr...

wah bukan main dok posing anak beranak..hiks.. comei!

echah_syed said...

jie >> aku lom pergi jd tak berani nak rekomen..skrg bole laa aku promote :p

nature resort tu..tingginyerr atoz aku tak leh nek smpi atas tau..cuma smpi kat lodge tu jek.

hanya pacuan 4 roda jer yg bole smpi kat atas tuu..tp jln kaki pun tak berpeluh sbb dekat je.




muadz >> tu laa kami asik posing sbb my bujang takmo interframe :p

prasan giler kann..posing maut!

Lily.Lulu. said...

auntie !!!!!!!!!!!!
bes nyaaa la holiday auntie kali nih ..
suke tgk tempat2 mcm nih ..
lagi enjoy auntie dengan family kan

:)

Intan Rosnitta said...

K.Combiku...

Seronoknya anak beranak pi jalan2. Mesti happy gilerr. Tercapai gak hasrat Precious kannn.

Pemandangan amat cantik. Sejuk & nyaman terasa sampai ke sini :P

Intan suka the first pic tu. Akak nampak cute sgt... I like!!!

sakurasa 2 said...

Wah bestnya combi cuti-cuti malaysia ek!!!

AbGJaS said...

Hi Combi,
Nampaknya combi ni memang mengamalkan pepatah 'jauh perjalanan luas pandangan'...

Abgjas x sampai lagi kat mesilau tu...dekat tp jauh...

echah_syed said...

lily >> antie curik mase uncle jap bw gi holiday..:p

nak gi obersi tak mampu lily so..dlm negeri jek laa :(



intan >> a'ah tertunai hajat dia intan..alhamdulilah.

sampai demam combi sejuk gilerr intan..dah tghari tp sejuk mcm subuh pagi :)

dah hilang punca nak posing..tu laa.tp padang golf tu cantek halus rumput dia mcm karpet.

rase mcm nak golek santai jek atas rumput tuh :p


sakura >> ehhh baru nmpk kwn kita ni tau..kemana gerangan membawa diri :p

jom jom mimi!



abgjas >> 1st time smpi mesilau abgjas sbb sblom ni tak berani nak nek laa..tinggi sgt :p

desa farm pun 1st time gak pergi..mmg best gilerr tp bau lembu menyusuk hidung bila bayu bertiup :)

mmg pun masuk ladang dia kann..takkan bau ros pulokk :D

~ mmg gitu abgjas selalunyerr org luar yg lebih dulu smpi. mcm combi laa dok semenanjung tp blom pernah jejak kelate :(

Mat Gebu said...

kak combiiiii!!!!...petikkan orkid tu utk ceQ...geramm laaa tgk putih murni kan...Uikk..baru perasan, laaa ni dpt jadi duta padang golf pulak kaa, ishh glamour sungguh laaa, taun baru cina jadi duta soping complex, laa nie duta padang golf pulak!!!, memang susuaiiii, maintain pipi teluQ!!!!!

arsaili said...

salam..kalau aunty posing..tade yg leh lawan..ekekeke

echah_syed said...

mat gebu >> cunyerr orkid tu :)

nak pegang pun takut2 mane ler tau kot tercabut bunga dia pulak :p

tu laa tak lame lagi jd ratu pesta keamatan pulak..bole dak mat??

combi rase mesti dorang hengat combi gila glemer noo..dah sah2 tak layak pun nak interprem gak :D

muka tak malu laa cheQ ..:(

aNgRiAni said...

Kak combi...tantek sgt laaa gambar² itewwww...memang sungguh luar biasa...jelesz nengok.nie yg wat yani lagi tak sabar nak gi coti² malaysia nie...akak & precious memang mcm adik beradik...so sweetttttttt...muaaahhhhssssss...

manje said...

suke tgk gmbr bersama mama dan anak dara yg sorang tu ... ayuuuu... :)

mama ranggie said...

best nye kak...

seronok ek kat situ!

Ziana said...

mama..
syok nye jejln!!!!
:)
1 family lak tuh..
sure enjoy kan?

nk join leh?
:)

*hugs*

echah_syed said...

arsaili >> lawak mr bean betol laa kan..posing tu dah cop kat dahi :p

selalu cam gitu n tgn pun cam gitu gak..heheh secara ori posing kampungan :D



yani >> tau ko mmg tak sabo nak cuti :)

reles tensen kan asik keroje keroje :(

kalo kita bertiga pun mcm adik beradik gak ekk :p



manje >> tu laa posing gedikz :(



mamaranggie >> mesilau n desa farm tu 1st time combi smpi..dulu jln tak tar.skrg dah ok keta biasa pun bole naik atas cuma kalo pacuan 4 roda lagi cun laa :D



ziana >> kakdik budak2 dah beso senang sket nak jln kan..

jom jom! *hugs*