Sunday, August 24, 2008

homework by yan.. 250808

pic combi masa form 4 bersama senior (kak zah)SMVT kamunting

combi disuruh membuat 'biodata' oleh yan utk mengimbas zaman sekolah dolu2.mesti kita yg dah jadi mokcik dan pokcik dlm linkungan 30an & 40an pernah merasa zaman diberi buku nota atau diari supaya mencatat biodata diri kunun2 utk kenangan ketika berpisah nanti.. :p

sgt memorable kan..


biodata combi

Nama Penuh : mrs deys ilesor mcm nama perancis ke jerman ke jawa !

Nama samaran : combi sbb cheQ suke nama ni mcm glemer gitu..bkn mami jarum tau :(

Umur Sekarang : 40++ terasa dah hampir senja weii..

Adik Beradik : pompuan paling manja & paling bungsu.

Status : isteri kpd deys ilesor & mama kpd precious n my bujang.

Tarikh Lahir : 3hb ogos bln kemerdekaan negara ku tercenta.

Tempat Lahir : alor pongsu,perak yg dah ditinggalkan hampir 40 thn.

Asal : perak darul redzuan negeri tercentaku.

Tempat Kediaman : tuaran,sabah negeri dibawah bayu aman & damai.

Hobi : mkn,minum,jejln kat gunung ganang,pantai,hutan,kampung mmg fav cheQ naa..

Cita-Cita : nak balik menetap kat' teratak deys' bandar baru,kedah.

Makanan Kegemaran : piza,laksa, ikan keli masak ape saja asal bkn cheQ yg masak..hehe :p

Minuman Kegemaran : lemon teh ais,abc & cendol parit buntaQ sedap nak habaQ kat hampa. ribena + laici sgtlaa yummy beb!

Warna Kegemaran : hitam,ceklat,merah,oren muda & hijau

Sukan Diminati : bola jaring sbb pernah jadi wakil sekolah rendah & menengah hehe.. :D

Barang-Barang Yg suka Dikumpul : majalah,album gambar,album duit lama,album setem,lipstik.

Harta Sekarang : adelaa duit juta jutaan RUPIAH,rumah ratus ratusan ribu LEMON,tanah puluh puluhan BAHT apelagi..?? hehe jgn kidnap combi tau sbb tu sume org punye ..combi insan yg hina menumpang dibumi mewah malaysia dan smpi mase & ketika akan pergi menemui yg esa jua... cewahhhh ! harta yg paling combi hargai didunia ini adalah dua org cahayamata anugerah ilahi yg tidak ternilai..precious n my bujang.mereka adalah segalanye pada combi n huby. :p

Nama sekolah Rendah : srk redang pnjg,selama,perak & srk titi serong,parit buntar perak.

Nama Sekolah Menengah : sm panglima bukit gantang parit buntar ,smv kamunting,taiping, institut methodist parit buntar,perak

Orang Yang Dikasihi : mereka yg paling rapat dlm hidup..sume cheQ sayang bah.

Kawan Yang Paling Rapat : huby,precious,my bujang,bonda dan kawan sepermainan cheQ.. yg dok pi jupe selalu,sms,kol,bergaduh,majuk dan manje2 :)

Kenangan Manis : banyak sgt..sume manis belaka.i'm da lucky one.syukur pada yg esa..

Kenangan Pahit : tertinggal beg dlm perut bas ekspress & smpi skrg mmg fobia nmpk bas ekspress (10thn yg lalu kot) :(

Muzik Yg Di kegemari : i like music very muchh !

Lagu yg Diminati : lagu 70an,80an,ct nurhaliza,anuar zain & lagu indon mcm group samson,ungu,rossa,kd & agnes monica

Tokoh Yg Diminati : p.ramlee & tunku abd rahman bapa kemerdekaan.

Tempat Yg Ingin Dilawati : disneyland & mekah

Harapan Masa Depan : semoga combi & huby sihat,pnjg umo,precious & my bujang berjaya dlm karier dan kami stay bersama smpi bila2 walopun dorang dah ade famili memasing..bole tak dear?

nak minta nama kat bawah ni buat :
jie
jun
yani
ibu kumbang
ras adieza

buat laa mengimbas zaman skema dulu2..hiks :p

10 comments:

ras-adieza said...

amboi kak comb berbelit lidah nak sebut nama tu. Teringat dulu masa kecik2 konon suh member sain otograf pastu tulislah biodata kita.

waa...kitapun ada homework gak.

echah_syed said...

ras >> tu nama time ragging junior muhaha :p

mmg betol si yan ni..dia dera kita :(

Kujie said...

tak aci..tak aci....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
mcm otogeraf nak pindah sekolah rendah dulu2 lah...

echah_syed said...

jie >> tu laa siap tempek gambo penyanyi uji rashid,hail amir & d j dave lagik.. :p

pastu kdg2 ade yg peram smpi seminggu huhuhu.. :(

aku masih simpan yg da latest(1982) tp aku lupe tak tang mane,nnt aku cuba carik :D

azisazahar said...

wahhhhh...super senior sy ya...sy pun pun penah sek kt smk panglima bkt gntang. kg akak ni ada kaitan dgn sy gak ni...ishhhh

echah_syed said...

azis >> combi kat situ smpi form 3.pastu gi SMVT plak.

tt serong ke?? umah combi hala ke jln hj musa :)

anaiz said...

wah kak combi,
slim nyer dolu-dolu. cute lor.
hehe..

echah_syed said...

anaiz >> sgt cute dolu2 tau.. ekeke :p

skrg terlebey cute suda !

sakurasa 2 said...

OOO my dear dari dulu2 dah memang cun melecun n slim-melim he he he

echah_syed said...

sakura >> bkn cun melecun tapi can malican ekeke :p

keding je ekk :)