Wednesday, July 2, 2008

bake with me... 020708 8.35am

muffin yg precious buat..ok laa tuu kan sbb 1st time buat hehe..(matsume hg jgn gelak noo)
byknyerr bahan utk kek n biskut..
bahan yg sudah siap diadun cuma kita perlu tambah butter n telur jer..
bole minta resepi kek lagi...aritu combi minta resepi kek coklat moist mmg laa sodapp..abis diet ku :p


pertama kali combi & precious melangkah kaki ke kedai 'bake with me'..rase mcm 'kesakaian' sekejap..adehh terpegun!byknyerr barang2 utk buat biskut dan segala jenis kek.alatan buat kek dari piping aising smpi ke kotak nak isi kek sume ade..

sgt teruja bila nmpk segala bagai ade kat situ.precious apelagi mcm takmo keluar dari kedai tu :p bayangkan mcm syurga kek . dulu combi yg buta pasal kek pernah tanye jun yg cantek mcm model tu kat mane nak cari sume brg2 buat kek..jun ckp kalo kat s.alam mmg ade kedai khas utk kek n biskut.sume bahan2 pun ade..inilaa combi dah jumpe kat kk..yezzaaaaaa sgtlaa cheQ hepi :D

9 comments:

Intan Rosnitta said...

K.Combiku,

Best nyer kedai ni. Lepas ni n3 penuh dgn pic kek & muffin la kan kannn... :)

echah_syed said...

intan >> best sgt..aksesori mcm bendera mesia yg kecik2,bunga2 utk hiasan kek sume ade..

bahan buat pizza pun ade..adehh mcm tak sabo ni nak try :D

kek moist resepi toke kedai kasi sedapp laa intan :)

Encik KhaL said...

perghh lazat. tgk pic pon dah terlior ni. hehehehe

Kujie said...

kat rawang ulu ni pun ade kedai jual bahan2 kek mcm tu

siap dia photocopy resepi dia bagi
lepas tu dia ada kelas utk belajar..ada jaduah..kita bayarlah harga..dia akan ajar...

echah_syed said...

jie >> selama ni aku tak kisah pun tu yg aku tatau ujud kedai ni..bila aku nmpk blog mat gebu n jun.. paper cup tuk buat muffin cantek2 teringin la jugak nak buat muffin mcm dorang hehe.. :p

precious la yg rajin..ari2 buat kek coklat..sepapan telur 3 hari dah abis.dia bookmark blog si gebu hg tau :D

kedai mcm gini dekat tmpt yg aku beli ade dua lagi..berabis dorang bersaing..hohoho

aku pun tumpang siok sbb pasni bole try resepi si gebu :p

aNgRiAni said...

kak...
cadang akak tu ok gaks...
boleh laaa yani gi umah akak...
nt kalau nak o t way, yani kol akak...
pastu nak tanya, kat ner kedai bahan2 kek nie kak...
nak gi cari gaks...
yani nak wat kek...adik2 nak makan kek pulak...
uhuks...
akak...thanks jemput kami ke umah yer...
caayang akak... :-)

echah_syed said...

yani >> okeh set.ari jumaat ptg sket ekk.yani dari sana jam 3pm or 4pm pun ok :)

umah akak senang jek..pekan tuaran yani jupe balai bomba,balai polis,sek men st.john,tadika theresa n belok kanan..senang bah itu :p

kedai tu kat lintas plaza..kalo yani jupe restoran salim..kwsn situ laa.

Jun :) said...

combi..fuyoooo! dah pegi kedai juai brg baking nampak...tp kan, mmg..kalu dh masuk situ byk kali..tetap suke dok lelama kat dalam tu..wahahaha....
weeiiii...byk la ko punyer model, dok masak mcm2 ni, suar sume x muat dh ni..hehehe

echah_syed said...

jun >> tu laa jun..mmg sakai sekejap :p

mcm2 kami plan nak buat tp precious dah nak balik :(

apapun jun tetap cantek dimata combi sbb personaliti melambangkan peribadi..tak gitu jun :)