Wednesday, July 16, 2008

buah chenta.. 170608 8.31am

buah strawberry ini combi namakan buah chenta sbb warna yg merah membara ,berbentuk hati serta sgt cute :)
celup dgn ceklat ..yummy !
tgk dibelakang combi byk tau buah chenta hehe..

pic ni combi nak bet ngn 2 org cikgu yg sgt suke buah chenta ni.. :)

buah chenta ni masam manis..begitu laa ibarat org yg berchenta :D

merah warnanyer sgt memikat,comey menarik perhatian sape2 yg memandang..betol tak..??

combi mmg jeles sbb umah dorang tayang ini buah laa.. :p

sapekah mereka ituu..klik disini & disini :p

22 comments:

Intan Rosnitta said...

Wow! Rangginya K.Combiku dlm pic kat atas tu... Ni petua makan buah chenta celup ceklat kot, berseri2 nampak di muka!

Nyumm nyumm :)

aNgRiAni said...

hehehehehehehe
kaler tu yang best....
akak
watper tu?
dah makan
jom gi makan eskrem
yani banjer
:)

Comot-nyew-aku said...

combi..combi..kalu kat tmpt comot yg joh sana nun, eberi-day makan buah chenta ni..nk sedap lagi cecah dgn susu pekat manis tuh...sedap.. resepi mot sendrik tu.. huhu

echah_syed said...

intan >> ranggi??tu laa pesen yg selalu combi pakai sgt selesa plus sandal :p

sedapp celup dlm ceklat atau cicah gula.yummy !

....................................

yani >> kat warisan square ade eskrem corner..dibelakang secret resepi jom jom ! :D

echah_syed said...

comot >> wahhh bestnyer ! betol cicah ngn gula resepi my precious :)

sakurasa 2 said...

combi sakura pun suka buah chenta nyumm nyumm....

CikguZue said...

o nak bet ke? hehehehe...

tentulah tak terlawan dgn gambo stoberi sebesar buah kelapa tu, hehehe....walaupun stoberi di lamanku adalah yg kupetik dan kumakan terus daripada pokoknya...sambil boleh berlari2 di perbatasannya...berkejar2an dgn hubby...makan stoberi bercecahkan coklat...dan boleh makan dgn free...

*oooppsss...sorila menjeleskan lagi. hehhehe....lariksss*

echah_syed said...

sakura >> kaler merah tu yg buat rase terliur :p

echah_syed said...

cikgu zue >> jahat! takmo kwn :(

Amiene Rev said...

Saya ada tanam dekat rumah saya, tapi sampai sekarang tak tumbuh-tumbuh... tak tahulah kenapa?

IBU KUMBANG said...

Kak Chombi - saya kalau makan buah chenta ni suka cicah ngan susu pekat...yummy...

kuInaJentayutiara said...

buah nie leh dipetik kat blog cikgu panji..

CIKGU PANJI said...

combi,
cp nak 4 bijik yg sebelah kanaan tu.yg masih bertangkai dan fresh gitu. 4 bijik yg sebelah kiri tu dah beku. so, bg je ngan cikguzue. Dia memang biasa ngan benda yg beku2 ni.Betul tak cikguzue?? Sorry...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

strawberry tu buat akak terliur giler nak makan

Mat Gebu said...

Buah cinta kat johor nie semua import punya...kalau yg dtg dari korea buah cinta dia cantik..kalau dari america buah cinta dia, makk aii besar gedabak...kalau dari cameron kan semua cute u...pstt kak combi, dekat buah cinta tu buah apa pulak...buah "kecewa" ke?....

echah_syed said...

amiene rev >> ko tanam kat tmpt panas kot hehe. :p

.....................................

ibu kumbang >> ehhhh sama mcm si mot mkn ngn susu pekat.mesti satu kapai ni :)

.....................................

kuina >> tu yg combi jeles tahap gaban !

....................................

cpanji >> betol betol..gelakkan dia hahaha... :D

..................................

crazy beauty >> jom beli kat supermarket ! :)

..................................

mat gebu >> yg amerika tu sama besaQ ngn buah dia sendiri huahua.. :p

kena sensored ni mat.. :D

yg cute tu mcm kita laa mat org mesia..hiks

yg sebelah tu buah chenta species lain kot :)

kecewa?? mesti kaler hitam sbb berkabung.yg ni moody kot ekeke :D

aNgRiAni said...

kak....memang sekolah lawa laaa
yani perasan kat blog si alwis
sebab lawa ada komen di situ
tapi biorlaaa kan
tujuan nak tolong adik2ni kan
caaayang akak...hehehehehehehe

nak buah chenta cicah ceklat bole?
:p

echah_syed said...

yani >> niat yg baik.alhamdulilah :)

Akak said...

Salam Combi....

Akak suka makan stroberi, tapi kalay dapat yg kat Cameron best giler, freshkan..

echah_syed said...

akak >> yup..mmg fresh :)

nadia yuna said...

alahai
terliur sudah

mana mao cari memalam cenggini'
=p

echah_syed said...

nadia >> merah tu yg buat meleleh ayaQ liuQ :p