Thursday, July 24, 2008

burung... 240708 9.25am

sekadar menyingkap kenangan..

mase combi kecik2 dulu..umo dlm 6 atau 7 tahun combi suka tgk burung berterbangan diudara..
dlm hati berkata2.."kalo aku jadi burung mesti best kan sbb bole terbang pergi ke mana saja yg aku suke..bila lapar aku makan jer padi,bila haus aku minum jer air dlm sungai.."

mcm cerita kanak2 dlm buku hehe..combi mmg suke baca buku cerita,sanggup berbasikal ke library sekolah tgh terik mentari semata-mata nak baca buku cerita.rase mcm tamak sbb nmpk byk sgt buku kan..bila dah masuk darjah 1 bole pinjam dari library tp setiap org 3 buah jer.

sgt manis kenangan tu kan..bila dah besar sket nmpk kapal terbang..jadi heran bin ajaib.camne ekk kapal yg dibuat dari besi bole terapung diudara..?? dah belajar sains baru laa tahu..dannnnnnnnnnnnn yg paling tak pernah terlintas dihati mase kecik dulu dpt naik burung besi.. iyealaaa dulu org kaya jer yg naik kan..

sape sangka skrg kapal terbang dah jadi mcm kereta pada org kaya dan org2 bisnes.subuh kat KL,tgh hari kat sabah,mlm kat jakarta.. wahhhh siok banget dehhh :p

*precious..!bila kita nak gi disneyland..wahhhh gitu :D

14 comments:

IBU KUMBANG said...

Dulukan saya selalu berangan2 nak jadi sesuatu atau org lain.. tapi bila dah besar ni selesa sgt jadi diri sendiri, walaupun tak best dan banyak cabaran.. TERUS HADAPI.... zassssss...

Intan Rosnitta said...

Mengimbau kenangan...emmm

Tambah2 bila K.Combi dok jauh nun kat Sabah...selalu lah naik burung besi ni.

Disneyland?? Best tu...nak ikut!

:D

aNgRiAni said...

kdg tu sampai tak daya nak naik burung besi ni kan
huhuhuhuhuhu
kak
asal n3 pasal burung ni huh?
dah laaaa cik abg jauh....
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
xxx

muaaahhhhhhsssssss

Akak said...

Salam Combi...

Dulu masa kecik selalu tertanya yanya mcm mana kapai terbang tu boleh terbang sedangkan dia berat tapi tak jatuh..

Cantik pemandangan tu Combi..

echah_syed said...

ibu kumbang >> mase kecik mcm2 combi nak jadi..tp skrg sgt besyukur dgn ape yg tuhan kurniakan :)

.................

intan >> dari kecik precious dreaming nak gi disneyland.smpi skrg pun still hope one day dpt gi sana :p

tu laa tak sangka jadi org sabah dah ni..kena nek burung besi bila nak balik sana :)

.................

yani >> borink sbb kena gi epot awal n byk sgt prosedur dia..best lagi nek keta :(

abe combi jln besok n balik ahad ptg.

KAKTINY said...

salam combi..

kaktiny pun penah nak jadi burung.. asal merajuk ngan sesapa.. rasa nak terbang tinggi-tinggi..

pinjam buku library?.. baru kaktiny teringat ada 3 buku library tak pulangkan lagi dari tahun lepas.. naiya den kena denda.. adoohaiii..

echah_syed said...

kaktiny >> slm ..

slm kenal.makaseh singgah sini :)

samalaa tu kalo majuk nak terbang lepas bebas mcm burung..hiks

cpt pulangkan !

..................

akak >> combi pun..:p

cantek kan.. :D

anaiz said...

mmg kenangan terindah la zaman kecit-kecit dulo..
wah, teringin nyer nak gi disneyland. huhu!!

echah_syed said...

anaiz >> hehe..time tu best takyah pk aper2 :D

tu laa mcm best tgk kat tv ekk :)

TokNabe said...

kebetulan saya juga buat n3 pasal burung... biasanya yang dah lepas tu yang kita terasa lebih baik.

Jie said...

masa aku darjah 3 kan
aku selalu ingat..burung layang2 tak de kaki

hahahah..sbb aku tgok dia terbang je..tak pernah pun hinggap mana2..

kahkahkah

marjerin said...

salam ziarah..:)

suara said...

Salam..
kalau jd burung, tak yah pk pasal kenaikan petrol, jam, traffic light... boleh terbang je...
kalau lapar, terus boleh makan padi, tak yah masak dulu, tak yah cari lauk nk makan dgn nasi... hehe...

zaman kecil, selalu pk mudah... dan indah...

echah_syed said...

tok >> betol tu :(

..........

jie >> a'ahkan kaki dia pun tak nmpk sbb tinggi diawan :)

...........

marjerin >> slm..

slm kenal bro..

maceh singgah sini :)

...........

su >> mcm citer kanak2 yg combi baca..sume pun kita nak jadi org lain..sedangkan kita adalah yg terbaik ciptaan tuhan kan :D