Wednesday, July 23, 2008

my bujang.. 230608 10.21am

my bujang : ma sain ni..

combi : ape tu.?

my bujang : ni cikgu kelas kasi..

combi : lorr surat warning..!

my bujang : senyum..kena tangkap lmbt dtg sekolah..

combi : tu laa kan mama dah ckp.. siap cpt2,mandi lame sgt,mekap lame sgt bla bla..

my bujang : isshhh bukan ape jugak tu warning jek..

combi : ni yg mama tak suke,cikgu ko sume mama kenal,kwn mama lagi malunyerr !

my bujang : alaa kesalahan kecik jer tu..jgn laa marah!

combi : ko tu pengawas disiplin lagi ..patutnyer ko tunjuk contoh yg baik bla bla..

my bujang : plzz la mama,aan bukan hisap rokok,ponteng kelas,minum minuman keras,ambek dadah,maki cikgu..hanya dtg terlambat sket jek.ini bukan kesalahan besar yg bole dibuang sekolah..

combi : tau..ini permulaan nx time mane tau ko ikut kwn buat..

my bujang : kalo aan jahat sgt dah lame aan buat,takyah tgu smpi form 4 laa..kawan2 dah ramai hisap rokok,ponteng tp mama ade nmpk aan buat selama ni ?

combi : ok ok dah dah..pasni mama takmo ade surat warning wat ever ok..

my bujang : alaa baru sekali dpt surat warning mama dah kecoh.aan ni pelajar contoh laa mama..tak cayer mama gi tanye cikgu kelas..

combi : contoh konon ..! dah meh nak sain.jgn buat malu abah,kesian abah nnt ape student dia ckp..dia pun cikgu gak..

my bujang : tahu.. dari aan kecik2 mama selalu ckp jgn kasi malu abah,jgn kasi malu mama..

ni sketsa combi ngn my bujang..kdg2 kecik jer dia buat salah tapi nama pun mama harus nak marah.yg heran tu bila kita buat salah takde pulak org nak marah atau tego..kdg2 kita jadi lut dan tak perasan buat kesalahan yg sama setiap hari.. ni laa ekk kehidupan.

seolahnyerr mak bapak ni perfect.sgt tak adil ! :(

sembang pagi beb hehe..

*combi nak letak pic dia..tp dia tak suke.tulaa anak lelaki kan..

21 comments:

Tokyo BLUE said...

ok lah gak at least bujang ngaku and ade guts nk bagi combi sain.. kalo saye... saya sain sendri.. haha

Intan Rosnitta said...

Last warning tuh!!!

Dah nama mama...mesti nak bebel punya. Tak dapat bebel sebakul, dapat secawan pun jadik lah.

Hihi ;)

IBU KUMBANG said...

hehe.. Combi, memang parent tak perfect... macam tu jugak ahli motivasi ke guru2 ke.. xde sape yg perfect..

Dulu saya slalu kutuk motivator yg kat TV tu depan mak saya...

Mak sya balas macam ni "mana ada manusia yang baik semua tapi apa yang dia cakap tu betul"

pu3nemo said...

mane de manusia perfct la mama,
tp parentla mak bapak yg terbaik..
so anak2 slh,
parnt mmg wajib tegur..=)

pReciOus shaRihaNa iLesOr said...

surat warning?????
cool~~

LOL.

aNgRiAni said...

hehehehehehe
lawaks tul

umah dekat pun lambat ek kak?
comeyyy jer dialog akak & aan tu....

echah_syed said...

tokyo blue >> ngape guna nick ni bro ??

hohoho.. ko mmg brutal.setakat ni dia lom berani sain sendiri besok2 tatau laa :(

.............

intan >> mesti bebel sbb dia selalu buat kesalahan yg sama mentang2 mak dia dok umah :(

manje dak bujang ni.. :p

..............

ibu kumbang >> ko ni mcm huby kawan combi..dia ckp "alaa motivator ni ckp jer lebey..ntah2 dorang pun sama gak tp sbb masuk tv.."

bini dia suh tgk motivasi rumah tangga heheh..tp org lelaki mmg tak suke bab2 rumah tangga ni ekk.

pastu bini jwp "sbb tu smpi skrg abg dok camtu gak tak berubah.. :p

..............

pu3nemo >> betol tu..parents sgt syg kat anak2..tp selalu disalah ertikan oleh anak2..

tgu dorang jd mak bapak pulak..baru tau :D

...............

precious >> a'ah warning sbb hari selasa kan assembly.. dia lewat sbb sakit perut.

ko dulu pun selalu lewatkan kena denda jln itik huahua.. :p

................

yani >> sbb dekat laa dia leka..kalo naik bas mane bole lmbt nnt kena tinggal.. :D

dia mmg manje yani..adehh! ari2 minta maaf,ari2 buat salah yg sama :(

sabo jelaaa.

CIKGU PANJI said...

wei...mak nenek mana yg membebel tu?

echah_syed said...

cikgu panji >> hehe.. besalaa mami tanjong :p

awieworld said...

yer mama...yer,...huhuuh

hehe, awie pernah kene bebel ngan mak awie..bukan sebab lewat tp sebab tak skor sejarah dan geografi..

mak awie walaupun tamat darjah 3 jer, tp dia lebih arif pasal belajar2 nie...tambahan dia mmg tekankan subjek matematik dan sains dan agama..yg lain dia tak la sangat marah2 ..ahaks

tp kan, kalu bebel macam mama kan, awie pun, sakit telinga gak..hehe...

biasa la mama, awie pun remaja lelaki bujang...perkara lewat kira kecik jer, tp kalu failed subjek, oh tidakkkk, tak sempat mak nak marah, diri sendiri dah kene hukum tau....huhuh, mau menangis...

apapun, mama best....baguih sangat...

echah_syed said...

awie >> kalo mama tak bebel sari pun dia jadi 'mengong' gak sbb dia ingat bateri mama weak hohoho.. :p

pernah mama cuba takmo bebel..dia risau n tanye mama tak sihat ke ?

tu laa ekk.kdg bebelan mama ni tanda mama syg sgt kat dia.. :D

hidup ni singkat..ntah sape yg akan merindu bebelan sape..!

* mak awie pun best sgt takecare bab sekolah ekk.

yOnnA said...

ehee,
comel jerk kesalahan tu ma :p
ngeee~

tp mmg la patut ditegur kan..
biase la..
err remaja2 mcm kitorg ni kan mcm ala-ala rimas kene bebel! ooppss tegur haha..
masing2 kene faham la :)
sekurang-kurangnya anak mama x terjebak dengan benda2 x senonoh..
hope dijauhkan :)

echah_syed said...

yonna >> sume org tak suke kena bebel kan.. :p

so far..alhamdulilah dia pun tak suke lepak ngn kawan2.byk mase kat umah main games o9 atau tgk tv je..

masih manje walopun dah form 4.. :D

tahun dpn SPM.. pastu takde org lagi mama nak bebel hehe :p

psstttt abah lak jadi mangsa !

pReciOus shaRihaNa iLesOr said...

jln itik sbb cikgu tue pilih kaseh!
menci.menci.menci!

dier jeles sbb kite comey dr dier tue.
ekekekekek

:-P

~Cinta Milo Ais~ said...

datang lambat pun dah dapat surat warning??masa saya sekolah hari tu tulis nama je takde surat warning plak..hehe..tapi saya tukang tulis nama org dtg lambat je, bukan saya yg lambat huhu..

echah_syed said...

p >> byk laa ko punye comeyy :(

tak dpt nak bayangkan.. kuek kuek kuek !

..............

cinta >> bagus gak sbb student tak la naik mua :)

dan tak semestinyer pengawas bole dtg lmbt sukati kan..selalu dia tangkap org..ni cikgu tangkap dia huhuhu :(

Akak said...

Salam Combi...

Ala biasalah yg nama mak2 ni kan, mmg skit2 nak marah, salah kecik maran, salah besaq lagilah marah..

echah_syed said...

akak >> kuasa veto hehe.. :)

Jie said...

heheheh....biasalah....budak lelaki
yg terover sudah!

suara said...

hehe... bestnye ada org yg nak di bebel...

echah_syed said...

jie >> ari2 buat salah,ari2 minta maap.. :(

dia tahu aku manje kan dia :D

..............

su >> tu la pasal nx year dia SPM..pastu padan muka mama dia takde org nak dibebel lagik :p